INVESTITII

Dezvoltarea continua a segmentului de mediu cat si a tehnologiilor au determinat investitii in echipamente de ultima generatie in recuperare, tratare si eliminare deseuri.

Astfel, in perioada 2003-2007 sunt realizate primele investitii in tehnologii performante pentru achizitia unor echipamente profesionale cum ar fi centrala termica, macarale cu graifer, statie de tratare a apei uzate, rezervoare de stocare hidrocarburi recuperate etc.

Continuand politica de investitii, in 2007-2008 are loc o noua etapa de modernizare tehnologica, prin achizitionarea de instalatii de procesare si deshidratare prin centrifugare a produselor petroliere si statie de receptie reziduuri petroliere lichide.

In raport cu exigentele pietei de tratare si eliminare deseuri, Planul de Investitii nu se opreste ci din contra este continuat in anul 2011, pentru achizitionarea unei Instalatii de Desorbtie Termica. Scopul acestei tehnologii este de a realiza recuperarea hidrocarburilor din soluri contaminate si in acelasi timp de a trata solul pana la gradul de refolosire fara risc de contaminare a mediului.

Investitiile in prezent se axeaza pe achizitia unei Instalatii de Tratare si Epurare Ape Uzate Industriale si pe achizitia si modernizarea unui laborator de monitorizare si investigatii analitice a deseurilor. Apele uzate ce vor fi tratate utilizand Instalatia de de Tratare si Epurare vor fi incadrate conform legislatiei in vigoare si, bineinteles, conform NTPA 001.

Prin aplicarea si implementarea cu succes a Planului de Investitii, managementul societatii a hotarat, pentru prezent si viitor, expansiunea societatii in afara tarii si orientarea catre marii generatori de deseuri petroliere din spatiul ex-sovietic.